sábado, 3 de mayo de 2008

Crítica de Bloc polític

He escollit el bloc de Guillermo Fernández Vara, president de la “Junta de Extremadura”. El polític escollit ha decidit utilitzar la plataforma blogger. Aquesta opció estableix un aspecte òptim, la possibilitat d’incorporar al bloc totes les eines de la marca google i sobretot destaca per la facilitat d’utilització que distingeix a tots els serveis de la marca.

En quan a la qualitat del disseny, val a dir que es correcte. El color vermell com a bandera, (PSOE), el blanc com a fons donant una sensació suau a l’espai i amb un encapçalament una mica més acurat amb la fotografia del polític en qüestió i un fons en el qual es dedueix un mapa de carreteres de Extremadura. Tanmateix cal esmentar que s’incorpora com a element tipogràfic un icona del seu partit polític.

L’ utilització de links no destaca en aquest bloc. He revisat la gran majoria dels seus articles publicats i hi han menys de deu enllaços, destaco els links a l’entrevista que li va fer el diari Avui, un sobre la comissió que li va entregar un premi al bloc, el bloc d’un company, el link de fedra, panoramio i finalment a eines de google com google maps i google earth. Val a dir que en l’apartat dret del bloc es destaquen uns enllaços a diferents llocs web relacionats amb la seva ideologia. Concretament:

  • PSOE Extremadura
  • Portal PSOE
  • iPSOE TVel Socialista

Respecte l’actualització del bloc Fernandez Vara, no manté un ordre cronològic lògic, cada dos o tres dies acostuma a actualitzar. Tot i així hi ha varis espais de dies que no hi han entrades.

La tipologia dels seus post es força variada, incorpora debat polític, temes d’actualitat de la seva carrera política, inquietuds de l’autor i temàtiques socials com els accidents de trànsit.

A part de la mancança de links l’altre gran crítica que es pot fer del bloc és la falta d’us de vídeos, gràfics...,tantes són les opcions que es poden emprar en un espai com aquest que es molt criticable que no hi siguin, únicament incorpora fotografies per complementar els seus escrits. Tanmateix podem entendre el mateix bloc com un element 2.0 però hi falten moltes eines que hi ha disponibles per al servei dels clients del seu bloc. Tot i així hi ha una gran i activa participació de la gent a l’hora de deixar els seus comentaris.

En conclusió s’ha d’esmentar que és un bloc destinat al seu electorat amb una clara vocació de transparència a l’hora d’anunciar les activitats que el polític duu a terme. Està a prop del carrer és el motiu del naixement de l’espai i sense cap dubte ho aconsegueix així ho certifica el premi que ha guanyat enguany. El premi Enrique Padrós al millor bloc polític.






No hay comentarios: